logo

Parcursul european al Moldovei este definitiv, Coaliţia Pro-Europeană


https://www.ipn.md/ro/parcursul-european-al-moldovei-este-definitiv-coalitia-pro-europeana-7965_1008852.html

Moldova a ales parcursul european, iar acest vector va asigura un viitor mai bun tuturor cetățenilor ţării. Acesta a fost mesajul adresat de către liderii formațiunilor de la guvernare mulţimii adunate duminică, 3 noiembrie, în Piața Marii Adunări Naționale, la mitingul în susținerea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, transmite IPN.

Liderul Partidului Liberal Democrat (PLDM), Vlad Filat, a spus că Moldova a avut în istoria sa lucruri bune, dar şi mai rele. Însă, atunci când a avut posibilitatea să aleagă, a ales binele. „Cred că cetăţenii mei, ţara mea a ales binele, un viitor frumos, un viitor sigur pentru copiii noştri, pentru ţara noastră. Am spus de nenumărate ori că noi suntem europeni şi trebuie să beneficiem din plin de drepturi şi valori europene. Vreau să transmit un mesaj Europei: Chiar dacă voi nu ne vreți, nu ne iubiți – noi vă vrem și vă iubim!”, a mai spus liderul PLDM.

Liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu, a menționat în discursul său că a venit timpul ca Republica Moldova să spună „DA” pentru bunăstare, iar drumul spre Uniunea Europeană este singurul pentru Republica Moldova. Acesta a subliniat că integrarea în UE înseamnă investiţii externe, locuri de muncă, respectarea drepturilor minorităţilor naţionale, şanse pentru tineri şi drepturi pentru pensionari. De asemenea,  integrarea în UE înseamnă păstrarea bunelor relaţii cu alte state. „Integrarea europeană nu înseamnă izolarea Republicii Moldova de restul lumii. Dimpotrivă, vom fi o punte şi mai puternică între Est şi Vest. Casa Moldovei este şi rămâne a fi deschisă şi primitoare. Vom păstra şi în continuare relaţii bune cu Ucraina şi România, cu Rusia şi Kazahstan”, a subliniat liderul PDM.

Liderul grupului liberalilor reformatori, Ion Hadârcă, a spus că  alegerea proeuropeană a Republicii Moldova este definitivă și nu poate fi schimbată. „Alegerea noastră proeuropeană e definitivă şi nu poate fi schimbată nici de toboşari, embargouri, cârcotaşi sau autori cu idei euro-asiatice. Noi am ales să fim europeni. Anume pentru a scăpa de toate acestea ne apropiem de soarta aleasă pentru a deveni membri cu drepturi depline ai marii familii europene. Suntem mulţi şi totul este în puterile noastre. Este adevărat că sunt multe lacune, dar încrederea ne va ajuta să le lichidăm”, a mai spus Ion Hadârcă.

Mii de oameni s-au adunat, duminică, în centrul Chişinăului pentru a participa la mitingul în susţinerea cursului european al Republicii Moldova. Potrivit organizatorilor evenimentului, numărul persoanelor participante la eveniment a fost de peste 60 de mii.