logo

PACE a depus actele pentru înregistrarea candidatului la șefia capitalei


https://www.ipn.md/ro/pace-a-depus-actele-pentru-inregistrarea-candidatului-la-sefia-8012_1099473.html

Reprezentanții Partidului Acasă Construim Europa s-au prezentat la prima oră la Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău nr. 1 pentru a depune actele de înregistrare a candidatului desemnat, Constantin Butucel, care pretinde la funcția de primar al capitalei, transmite IPN.

„Suntem primii veniți la depunerea actelor pentru a-l înainta pe candidatul nostru, Constantin Butucel, la funcția de primar general al municipiului Chișinău. fiți cu ochii pe noi deoarece veți vedea foarte multe lucruri interesante”, a declarat prim-vicepreședintele partidului, Denis Roșca, într-un live pe Facebook.

Astăzi a început perioada de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la alegerile locale generale din 5 noiembrie pentru circumscripțiile de nivelul al doilea – primari ai municipiilor Chișinău și Bălți, consilieri în consiliile municipale Chișinău și Bălți și în consiliile raionale.

Pe 5 noiembrie în Republica Moldova se vor desfășura alegeri generale locale. Urmează să fie aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 – sătești (comunali) și orășenești, iar 1 086 – raionali/municipali. Campania electorală va începe pe 6 octombrie.