logo

Organizaţiile neguvernamentale sunt în căutare de voluntari


https://www.ipn.md/ro/organizatiile-neguvernamentale-sunt-in-cautare-de-voluntari-7967_1006248.html

Mai multe organizaţii neguvernamentale din Republica Moldova au organizat un târg cu scopul de a recruta voluntari. Organizaţiile au venit cu oferte de lucru în domeniile în care este cel mai mult nevoie de voluntari, transmite IPN.

Directorul Centrului Comunitar „Vis” din Băcioi, Liliana Celcinschi, a menţionat că Târgul ONG-urilor este un eveniment important pentru că oferă şansa ca organizaţiile să facă cunoscute problemele cu care se confruntă. „Avem foarte multe activităţi şi avem nevoie de susţinere din partea voluntarilor în promovarea activităţilor noastre, dar şi în susţinerea beneficiarilor noştri. Este important ca lumea să fie sensibilă la problemele celor din jur, inclusiv la persoanele cu dizabilităţi, copii din familii social vulnerabile. Prin voluntariat aceste persoane pot beneficia de ajutor”, a mai menţionat directorul centrului.

Liliana Celcinschi a mai spus că centrul pe care-l conduce a venit la Târgul ONG-urilor cu mai multe lucrări confecţionate manual de tineri şi maturi cu dizabilităţi mintale. Lucrările reprezintă genţi pentru dame confecţionate din rebuturi. Banii colectaţi din comercializarea lucrărilor sunt  pentru utilarea unui atelier de fotografie.

Vicepreşedintele Asociaţiei „Debra” Moldova, Mariana Ţurcan, a spus că organizaţia are nevoie de voluntari în domeniul contabil, traducători. „Avem nevoie în asociaţie de persoane care pot să ne ajute şi să se alăture celor care suferă de epidermoliză buloasă, pentru că prea puţină lume ştie că astfel de oameni există. Nu sare nimeni să ne ajute, nimeni nu vrea să se implice”, a spus Mariana Ţurcan. Aceasta a spus că majoritatea persoanelor care se oferă să ajute solicită remunerare. Or ONG-urile nu au bani să le ofere. De aceea, este destul de complicat de recrutat voluntari.

Târgul ONG-urilor a fost organizat la finalul acţiunii „Turul Moldovei” 2013, desfăşurată de Corpului Păcii pentru a celebra 20 de ani de activitate în Republica Moldova.