logo

„Ordin fals!”. Autoritățile dezmint informația despre construcția unor instalații de ardere a deșeurilor


https://www.ipn.md/ro/ordin-fals-autoritatile-dezmint-actul-publicat-despre-constructia-unor-instalati-7965_1107733.html

Mai multe primării și organizații neguvernamentale au primit, pe adresele electronice, un „ordin cu privire la construcția de instalații pentru incinerarea deșeurilor”. Actul nu a fost distribuit de Ministerul Mediului, avertizează autoritățile, care precizează că pretinsul ordin și informațiile ce se conțin în el sunt false, comunică IPN.

Într-un comunicat oficial, autoritățile îndeamnă la prudență în procesul de informare. „Vă îndemnăm să verificați întotdeauna sursele de informație și să consultați canalele oficiale de comunicare ale Ministerului Mediului, pentru a obține date corecte și actualizate cu privire la activitățile și inițiativele noastre. Ministerul va continua să informeze transparent și corect publicul despre toate proiectele sale”.

Ministerul Mediului a mai anunțat că, în legătură cu acest caz, au fost anunțate organele de drept , pentru a investiga sursa falsurilor transmise și pentru a fi luate măsurile necesare împotriva celor care le difuzează.