logo

Opt localităţi din Zona de Securitate îşi vor renova instituţiile sociale


https://www.ipn.md/ro/opt-localitati-din-zona-de-securitate-isi-vor-renova-institutiile-7967_1004605.html

Opt localităţi din Zona de Securitate îşi vor renova instituţiile sociale. Acestea au fost selectate în cadrul concursului de proiecte de infrastructură socială, runda a doua, desfăşurat de Programul PNUD-UE în perioada decembrie 2012-ianuarie 2013, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al PNUD.

Localităţile Corjova, Molovata Nouă, Cocieri, Sanatăuca, Răscăieţi, Coşniţa, Copanca şi Varniţa au fost selectate de către Comitetul de evaluare al Programului PNUD-UE, în baza proiectelor înaintate pentru concurs.

În total, la competiţie au participat 52 de localităţi din Zona de Securitate, care au prezentat 68 de propuneri de proiect. Potrivit managerul componentei Dezvoltare Comunitară a Programului PNUD-UE, Viorel Albu, proiectele câştigătoare prevăd, în special, renovarea grădiniţelor, şcolilor, centrelor sociale şi de sănătate, reconstrucţia pieţelor comunitare, precum şi reabilitarea reţelelor de aprovizionare cu apă. Implementarea celor 8 proiecte câştigătoare va începe în acest an, iar comunităţile vor beneficia nu doar de sprijin financiar, dar şi de asistenţă tehnică şi logistică din partea Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”.

În prezent alte 27 de proiecte selectate în prima rundă a concursului se află în curs de desfăşurare. Bugetul estimativ al acestora se ridică la aproximativ 3,6 milioane de dolari. În total, în cadrul programului se preconizează implementarea a minimum 40 de proiecte de infrastructură socială.

Programul „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” este implementat de PNUD Moldova în perioada anilor 2012-2015. Bugetul total este de 10,6 milioane de euro, acordaţi de Uniunea Europeană (9,5 mln euro) şi PNUD Moldova (1,1 mln euro).