logo

Opoziția vine cu declarații la cea de-a 29-a aniversare a Independenței


https://www.ipn.md/ro/opozitia-vine-cu-declaratii-la-cea-de-a-29-7967_1075806.html

„Moldova, timp de 29 de ani n-a avut noroc de conduceri prea bune. Însă, astăzi nu e despre ele. Astăzi e despre oamenii Moldovei. Avem noroc de ei! Ei nu au cerut nici aplauze, nici nu au nevoie de tribune, ei nu apar la televizor. Ei și-au făcut munca onorabil și au făcut Moldova mai bună fără să ceară nimic în schimb. Noi vrem să-i cunoască cât mai multă lume și să ne inspirăm de la ei – pentru a îmbunătăți lucrurile acolo unde suntem”, a menționat lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, într-o postare pe facebook, citată de IPN.

Andrei Năstase, președintele „Platformei Demnitate și Adevăr” a lansat un spot video de Ziua Independenței Republicii Moldova în cadrul căruia amintește cum a fost câștigată independența și cât de imperios este să continue lupta „Independența Republicii Moldova a fost apărată cu mari sacrificii, cu mult curaj, cu lacrimi și demnitate. Acum e timpul să te gândești la cum îți dorești să fie ziua independenței din 2021! A unei guvernări arogante, apărate de garduri de metal sau a unui popor liber cu viitorul în față?”, a declarat Andrei Năstase.

Dorin Chirtoacă, liderul Partidului Liberal, spune într-o postare pe facebook că atmosfera de azi a fost mai degrabă una de doliu, iar „independența s-a văzut că este vândută Rusiei în schimbul protecției oferite hoților de la putere”. Acesta a mers la monumentul domnitorului Stefan cel Mare si a expus mesaje de nemulțumire: „In 1991, independența a fost declarata pentru ruperea de URSS și pentru a putea face Unirea. Am reușit parțial acest lucru. Astăzi, însă, riscăm să pierdem de tot independența, din cauza regimului și a trădătorului de neam și țară din fruntea sa”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Partidul Unitate Națională a menționat într-o declarație că, după 29 de ani de experimente politice eșuate, a venit timpul să se facă următorul pas care se impune, în mod firesc și logic, după proclamarea Independenței: Unirea cu România. „E timpul să desăvârșim opera începută de 27 august 1991 prin reîntregirea cu spațiul românesc. În numele strămoșilor noștri care au luptat și au murit pentru acest pământ. În numele copiilor noștri care merită o soartă mai bună. Așa să ne ajute Dumnezeu”, se mai menționează în declarație.

Pe 27 august 1991 a fost adoptată și semnată Declarația de Independență a Republicii Moldova de către 278 de deputați din Parlament.