logo

Opoziția parlamentară critică activitatea Guvernului


https://www.ipn.md/ro/opozitia-parlamentara-critica-activitatea-guvernului-7965_1103296.html

Deputații din opoziția parlamentară au criticat activitatea Guvernului după ce premierul Dorin Recean a prezentat în plenul Parlamentului raportul de activitate pentru anul 2023. Aceștia au evidențiat incompetența guvernaților, menționând că promisiunile de vremuri mai bune s-au materializat doar în majorarea salariilor miniștrilor, în timp ce restul populației a suferit din cauza sărăciei, transmite IPN.

Deputata Diana Caraman a declarat că oamenii pleacă pe un capăt din țară. Și nu pentru că în regiune este război, dar pentru că în țară nu au unde munci, nu-și mai văd viitorul aici, nu au oportunități de dezvoltare. „Stimați cetățeni, singura soluție pentru a salva țara este demisia necondiționată a Guvernului. Majoritatea cetățenilor își doresc acest lucru”, afirmă deputata.

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a menționat că autoritățile tot invocă reforma justiției, dar aceasta rămâne nefuncțională. Dacă ar fi existat o reformă veritabilă, guvernanții ajungeau să fie trași la răspundere pentru corupție, pentru privatizări ilegale și achiziții publice defectuoase, pentru închiderea universităților și pentru indexări necorespunzătoare.

Deputatul Vasile Bolea a spus că realitatea pe care o trăiește populația este diferită de ceea ce prezintă guvernanții în rapoarte. Guvernarea a suferit un eșec lamentabil în domenii importante. Angajații unor întreprinderi de stat nu-și ridică salariile de luni bune. Schemele de corupție înfloresc, iar oamenii se confruntă cu sărăcia.

Deputatul Eduard Smirnov a criticat plecarea miniștrilor din sala plenului imediat după prezentarea raportului, fără să asculte luările de cuvânt ale parlamentarilor (sub pretextul ședinței Guvernului, convocate pentru ora 16.00). „Executivului, desigur, îi este greu să asculte discursurile opoziției, pentru că situația este dezastruoasă.  Țara degradează, cresc prețurile, poporul sărăcește, tinerii pleacă masiv din țară pentru o viață mai bună peste hotare”, a evidențiat parlamentarul.

„Am ascultat discursul premierului și mi-am dat sama că trăim într-o țară de aur, avem cea mai dezvoltată țară din lume, din Europa. La noi e totul bine, avem cele mai mici prețuri, iar toți oamenii sunt fericiți”, a persiflat deputatul Alexandr Nesterovschi, remarcând că situația este diferită. „De fapt, locuim în cea mai săracă țară, în care s-a instalat acest regim totalitar PAS. Vreau să-i întreb pe cetățeni – viața voastră s-a îmbunătățit măcar puțin? Păi, iată, aceasta este guvernarea PAS”, a adăugat Alexandr Nesterovschi.

Deputații din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au venit la ședința de astăzi cu pancarte pe care au scris: „PAS, nu miorlăiți atâta! La treabă!”, „Miniștri bogați – popor sărac”, „PAS la tomberonul istoriei”, „Multă vorbă, zero rezultate!” etc.