logo

Opoziţia noastră este incapabilă să desemneze un candidat comun, opinie


https://www.ipn.md/ro/opozitia-noastra-este-incapabila-sa-desemneze-un-candidat-comun-opinie-7965_1029757.html

Desemnarea unui candidat comun la prezidenţiale din partea opoziţiei ar fi fost o lovitură grea pentru guvernare, însă opoziţia moldovenească nu este capabilă de aşa ceva. Declaraţia a fost făcută de către Valeriu Ostalep, director al Institutului de Studii Diplomatice, Politice şi Securitate, în cadrul emisiunii „ Pahomi” de la postul de televiziune „Realitatea TV”, transmite IPN.

„Un candidat comun al opoziţiei ar fi fost un mesaj puternic pentru guvernarea care s-a compromis în ultimii şapte ani. Dar ceea ce este la noi nu poate fi numită opoziţie. Nici politicieni adevăraţi nu sunt, sunt doar nişte infantili. Între ei persistă lipsa de încredere, se cunosc bine unul pe altul şi nu au încredere”, a precizat Ostalep.

Valeriu Ostalep consideră că ideea desemnării unui candidat comun din partea Platformei “DA” şi a PAS nu are sorţi de izbândă:”Aceste discuţii s-au împotmolit din start. Apoi Leancă, după cum cu era de aşteptat, a părăsit negocierile. Este o pierdere de timp”.

Ostalep a declarat că şanse reale la prezidenţiale au cinci sau şase candidaţi, care reprezintă aceleaşi nume cunoscute de ani întregi, vin cu aceleaşi mesaje şi strategii.