logo

Omorul de la Costești: Minorul a fost plasat în arest și are calitatea de învinuit


https://www.ipn.md/ro/omorul-de-la-costesti-minorul-a-fost-plasat-in-7967_1070726.html

Minorul de 16 ani din Costești, Ialoveni, are calitatea de învinuit în cazul vătămării până la moarte, în noaptea de 1 ianuarie, a tânărului Dumitru Jomir, de 21 de ani,  din aceeași localitate. Acesta a fost plasat astăzi în arest preventiv, anunță Procuratura Generală într-un comunicat de presă, citat de IPN.

Procuratura informează că tânărului de 21 de ani, principalul învinuit în acest caz, care se află în arest preventiv pentru 30 de zile, i-a fost astăzi recalificată învinuirea. Până la decesul victimei, acesta risca închisoare de la 10 la 12 ani pentru vătămare intenționată gravă a sănătății. În urma decesului victimei, pentru vătămare intenționată gravă a sănătății, acesta riscă închisoare de la 12 și 15 ani, iar pentru a huliganism – între 3 și 7 ani.

Procurorii i-au înaintat astăzi învinuirea și minorului. Judecătorii au acceptat plasarea acestuia în arest pentru 30 de zile. Minorul este învinuit de vătămarea intenționată gravă a sănătății, care a dus la decesul victimei. Pentru asemenea infracțiune legea prevede închisoare de la 12 la 15 ani.

La această etapă, din fișa medicală a victimei este cunoscut faptul că decesul a survenit în urma contuziei cerebrale grave. Suplimentar, a fost numită o expertiză medico-legală.