logo

Olimpiadele și concursurile republicane școlare încep din 16 februarie


https://www.ipn.md/ro/olimpiadele-si-concursurile-republicane-scolare-incep-din-16-februarie-7967_1102354.html

Până la sfârșitul anului curent de studii vor fi organizate olimpiade republicane la 22 de discipline școlare. La competiții vor participa elevii claselor a 7-12-a, câștigători ai etapelor raionale/municipale/zonale a olimpiadelor școlare. Olimpiadele raionale/municipale/zonale în baza testelor unice vor avea loc în perioada 3 februarie-13 aprilie, iar olimpiadele și concursurile republicane se vor desfășura în perioada 16 februarie-27 mai, transmite IPN.

Directoarea Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, Lilia Ivanov, a menționat la o ședință cu reprezentanții organelor locale de specialitate în domeniul învățământului că organizarea corectă și transparentă a olimpiadelor școlare asigură tuturor elevilor pasionați de anumite discipline școlare sau domenii condiții egale pentru a-și putea demonstra performanțele.  „Este datoria noastră să le oferim elevilor spațiu pentru creativitate și inspirație. Și în anul 2024 ne propunem să promovăm excelența și să stimulăm pasiunea pentru învățare printre toți elevii talentați”, a menționat directoarea.

În anul 2023, loturile olimpice naționale au obținut 52 de premii, dintre care 6 medalii de argint, 25 de medalii de bronz, 18 mențiuni de onoare, un loc 4 la proba pe echipe și două premii speciale în cadrul concursului de știință și inginerie.