logo

Olga Ursu: ANUL MEU 2017 a fost primul an în calitate de emigrant


https://www.ipn.md/ro/olga-ursu-anul-meu-2017-a-fost-primul-an-in-calitate-de-emigrant-7978_1038884.html

Cu bune, cu rele, anul 2017 ajunge la final și este momentul potrivit să facem totalurile. În acest context, Agenția de presă IPN și-a propus să afle cum a fost anul 2017 pentru moldovenii din țară și de peste hotare. Dacă a fost anul în care au decis să-și creeze viitorul acasă sau și-au întărit convingerea să plece? Dacă a fost anul în care au lansat o facere sau au închis una? Sau poate au trăit ceva cu totul deosebit? Astăzi aflăm cum a fost anul 2017 pentru o tânăra originară din Republica Moldova, recent emigrată în Marea Britanie, Olga Ursu
---


„Numele meu este Olga Ursu, am 26 de ani și sunt din Chișinău, Republica Moldova. cam așa începe prezentarea mea, aici în Marea Britanie, fără backgraund-uri și etalarea tuturor medaliilor. Aici, ești străin, dar totodată respectat și cu mai multe drepturi și valori decât în țara ta”, ne spune tânăra.

Olga a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării în 2013, ulterior a mai adăugat o diplomă în colecția sa, absolvind și cursul de masterat în cultura emoțională. Sunt diplomele de care se mândrește, dar care „stau liniștite și își așteaptă ceasul defilării”.

Anul 2017 a fost pentru ea an cu multe schimbări, cu începuturi și orizonturi noi. A fost primul ei an în calitate de emigrat. „Un an bun pentru mine, productiv și cu mult mai multe rezultate decât le așteptam. Am obținut un contract de muncă, ceea ce nu este destul de simplu pentru UK, deoarece aici, majoritatea companiilor lucrează cu agențiile care aprovizionează cu forță de muncă. Să fii angajat la agenție, este egal cu instabilitate și cu mâinile legate, pe când statutul de angajat în bază de contract îți oferă cu mult mai multe posibilități. Am reușit în timp record să avansez în funcție, din simplu operator în șef de echipă (team-leader), ceea ce este un pas important pentru mine”, a mărturisit tânăra.

Anul a fost și plin de experiențe frumoase. A reușit multe, aproape tot din ce și-a propus acasă, iar cel mai important a fost că a reușit să treacă peste unele probleme de sănătate. „Nici până acum nu-mi pot imagina că mi-a trebuit decât un an pentru asta, pe când acasă, de patru ani tot încercam să le hotărăsc. Am învățat multe într-un an. Am obținut cea mai tare lecție de viață, de care sunt mulțumită și nu regret faptul că am plecat din țara mea de baștină. A fost un an care mi-a întors viața la 180 de grade în sensul bun și m-a făcut să-mi pun scopuri mai mari, fiindcă aici se poate”, spune tânăra.

Recent emigrată, Olga Ursu deja și-a stabilit și obiectivele pentru anul viitor. Își propune să aplice la studii, să aspire la un job și mai bun pentru că, spune ea, în Marea Britanie „ești motivat ca să te dezvolți, ești ajutat și încurajat”.

Alina Marin, IPN

Iulian Ciocan: ANUL MEU 2017 a fost cu realizări în sfera jurnalismului și literaturii