logo

Oficialii europeni încurajează Chişinăul să continue agenda de reforme


https://www.ipn.md/ro/oficialii-europeni-incurajeaza-chisinaul-sa-continue-agenda-de-reforme-7965_1005992.html

Oficialii europeni salută depăşirea crizei politice de la Chişinău şi încurajează autorităţile să continue agenda de reforme. Declaraţiile au fost făcute  în cadrul întrevederilor separate cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, în prima vizită de lucru la Bruxelles în calitate de şef al legislativului, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Parlamentului.

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a exprimat sprijinul Parlamentului European pentru agenda europeană a Republicii Moldova, inclusiv pentru dezvoltarea relaţiilor interparlamentare, transferul de experienţă în procesul de ajustare a legislaţiei naţionale la normele şi standardele europene.

Raportorul permanent al Parlamentului European pentru Republica Moldova, Graham Watson, membru al Grupului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, şi-a exprimat încrederea în priorităţile de guvernare ale noii coaliţii. Europarlamentarul a încurajat continuarea agendei de reforme europene, subliniind importanţa transparenţei şi implicării societăţii civile şi a cetăţenilor în procesele decizionale.

Preşedintele Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din cadrul Parlamentului European, Hannes Swoboda, a menţionat că Republica Moldova va beneficia şi în continuare de sprijinul deschis al Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din cadrul Parlamentului European în apropierea de valorile şi standardele UE.

Igor Corman a mulţumit oficialilor europeni pentru susţinerea de care beneficiază Republica Moldova în implementarea reformelor şi a subliniat importanţa fortificării cooperării la nivel parlamentar şi aprofundarea relaţiilor cu Parlamentul European şi familiile partidelor politice europene.