logo

Octavian Țîcu vrea să creeze un club sportiv municipal


https://www.ipn.md/ro/octavian-ticu-vrea-sa-creeze-un-club-sportiv-municipal-8006_1068870.html

Candidatul Partidul Unității Naționale la funcția de primar al capitalei, Octavian Țîcu, propune ca școlile sportive să devină cluburi sportive. De asemenea, candidatul își propune să construiască un club sportiv municipal pe strada Melestiu, pe o suprafață de aproape 24 de mii de metri pătrați, transmite IPN.

Octavian Țîcu a declarat că astăzi în subordinea municipalității sunt 13 școli sportive. Printre acestea și Școala sportivă specializată de handbal nr.2 din strada Melestiu, 21. Într-o conferință de presă susținută în fața instituției, candidatul a menționat că aceasta este într-o stare avansată de degradare. Situația este una similară și în cazul altor școli sportive. Or, crearea cluburilor sportive școlare și de performanță ar veni să dea un nou suflet domeniului sportului, a menționat candidatul, fost boxer de performanță.

Cât despre crearea clubului sportiv municipal, Octavian Țîcu a spus că acel concept a fost inițiat încă în anul 2013, când era ministrul al tineretului și sportului. În cadrul complexului urmează să se regăsească spații pentru principalele probe sportive. Va fi edificat și un bazin de înot olimpic, precum și un hotel pentru sportivi și oaspeți. Potrivit candidatului, costul pentru edificarea clubului sportiv municipal nu este unul mare, estimativ cinci milioane de euro. În opinia sa, în condițiile unei gestionări corecte a banilor publici, acest proiect este unul fezabil.

Retrospectiva evenimentelor electorale din 16 octombrie 2019