logo

Octavian Țîcu s-a lansat în campania electorală, la Ungheni


https://www.ipn.md/ro/octavian-ticu-s-a-lansat-in-campania-electorala-la-8008_1076679.html

Candidatul la funcția de președinte, Octavian Țâcu, s-a lansat astăzi,7 ocrombrie, în campanie. Alături de candidat au fost colegi de partid și susținători ai acestuia, iar transmisiunea a avut loc de la Ungheni. Obiectivul primordial pe care se axează candidatul este apropierea celor două maluri de Prut, actul de reunificare fiind, într-un mod sau altul, menționat de către toți cei care au ținut discursuri în sprijinul lui Octavian Țîcu, transmite IPN.

„Viziunea mea ca istoric, intelectual și politician este reunificarea. În această campanie, noi nu vom avea adversari electorali. Noi vom avea un proiect de țară, pe care îl vom propune tuturor, și votanților de la stânga, și celor de la centru și celor de la dreapta. Pentru că înafara reunificării nu există o șansă de viitor pentru cetățenii acestei țări”, a declarat Octavian Țâcu.

Candidatul a spus că în această campanie atât echipa PUN, cât și el ca președinte își asumă cinci angajamente. Primul este dizolvarea Parlamentului, despre care spune că nu mai este reprezentativ, întrucât „este un parlament care miroase a Plahotniuc, Dodon și Șor”, iar țara are nevoie de o majoritate parlamentară pro-europeană și pro-românească, care să ducă Republica Moldova în Uniunea Europeană prin integrarea cu România. Al doilea angajament specificat de Octavian Țâcu este ieșirea din izolarea internațională „în care ne-a băgat politica nesăbuită a lui Igor Dodon, prin servilismul față de Moscova și atitudinea descalificantă față de România”. Cel de-al treilea angajament este reunificarea infrastructurii cu România: terestră, cale ferată, energie, digitală și de comunicare.

„Mai mult ca oriunde, aici, la Ungheni, știm ce înseamnă această reunificare a infrastructurii, pentru că avem podul de cale ferată, avem gazoductul care merge prin Ungheni, avem în așteptare autostrada Chișinău-Iași-Târgu Mureș, care trebuie să ne scoată spre marile capitale europene. Și Ungheni a fost primul care a scos primul sârma ghimpată la Prut”, a adăugat Octavian Țâcu.

Al patrulea angajament este cel de racordare la sistemul educațional românesc. Potrivit candidatului, fără o educație de calitate nu vom avea viitor. Cel din urmă angajament specificat este reîntregirea sistemului de securitate, de apărare și de ordine legală cu cel din România și din structurile euro-atlantice. „Fără un asemenea scut de securitate, nu putem visa la un viitor demn”, a mai spus deputatul pretendent la șefia statului.

„Cred că Octavian Țâcu poate fi cu ajutorul nostru, al tuturor, un președinte al reunificării noastre. Nu va fi ușor, dar dacă vom reuși să explicăm tuturor că reunificarea este, în primul rând, în beneficiul oamenilor și mai puțin al elitelor, de beneficiile unirii se vor bucura oamenii simpli pentru că pensiile și salariile vor fi mult mai mari, sistemul de sănătate mai performant, iar tinerii vor avea acces la un sistem de educație performant”, a afirmat Anatol Șalaru, secretar general al PUN.

La funcția de președinte al Republicii Moldova, CEC a înregistrat opt candidați: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.