logo

Octavian Țîcu: Am votat pentru un stat prosper, sigur și bazat pe bunăstare


https://www.ipn.md/ro/octavian-ticu-am-votat-pentru-un-stat-prosper-sigur-8008_1077262.html

Candidatul Partidului Unității Naționale la funcția de președinte, Octavian Țîcu, a votat pentru un stat prosper, sigur și bazat pe bunăstare – lucruri în care a crezut mereu și pentru care va lupta în continuare, transmite IPN.

„Am votat pentru ceea ce cred din totdeauna – pentru un viitor alături de România, pentru un viitor alături de aliații nord-atlantici, pentru un stat prosper și sigur”, a declarat Octavian Țîcu după ce și-a exercitat dreptul la vot. Acesta a îndemnat cetățenii să nu se lase provocați și să fie vigilenți, acolo unde există tensiuni. Or „asta își dorește regimul, care își dă seama că pierde alegerile”.

Politicianul a venit la secția de votare împreună cu soția, fiul și câțiva colegi de partid, dar și cu deputatul Iurie Reniță. Astfel, spune Octavian Țîcu, a vrut să dea un semnal că sunt matinali și că, în ciuda timpului de toamnă, alegătorii trebuie să se mobileze și să vină la urne, mai ales tinerii. În opinia sa, anume tinerii pot face diferența, ieșind la vot.

Viorica Țîcu, soția candidatului, a spus ea crede într-o schimbare cantitativă și calitativă, iar într-un viitor apropiat acestea se vor vedea. În opinia sa, de exercitarea dreptului la vot depinde viitorul. „Un președinte generează responsabilitate, un președinte presupune un brand de țară. Și cum va fi ales președintele pentru următorii ani, așa vom genera încredere și pentru partenerii noștri externi”, a notat Viorica Țîcu.

Secțiile de votare sunt deschise până la ora 21.00, iar în caz de necesitate, programul acestora poate fi prelungit cu două ore. Astăzi la urne sunt așteptați 2 807 182 de cetățeni cu drept de vot, incluși în listele electorale. Pentru validarea alegerilor este nevoie de prezența la urne a cel puțin o treime din numărul alegătorilor înscriși în liste.