logo

Oamenii vor fi întrebați despre problemele lor în cadrul campaniei „Vocea poporului”


https://www.ipn.md/ro/oamenii-vor-fi-intrebati-despre-problemele-lor-in-cadrul-7965_1102984.html

Cetățenii vor fi întrebați despre problemele cu care se confruntă în cadrul campaniei naționale „Vocea Poporului”, care a fost lansată astăzi de către asociația obștească „Platforma Moldova”, condusă de Irina Vlah. Potrivit ei, oamenii vor fi întrebați și despre opiniile și propunerile lor pentru rezolvarea anumitor probleme, iar apoi le vor comunica autorităților competente.

„Dacă și mai merge cineva de la guvernare prin sate, atunci numai cu multă pază sau asigurându-se că reprezentații lor din teritoriu au făcut totul ca nimeni să nu deranjeze cu întrebări incomode sau cu acțiuni nedorite”, a declarat Irina Vlah într-un briefing de presă la IPN.

Lidera „Platformei Moldova” spune că în urma vizitelor sale în localitățile țării a ajuns la concluzia că astăzi guvernarea se teme de oameni. Însă chiar și așa, cu încăpățânare și aroganța, care a caracterizat-a întotdeauna, continuă să pretindă că reprezintă poporul și acționează în interesul acestuia. Potrivit ei, în realitate nimeni de la guvernare nu cunoaște nici pe departe adevăratele probleme ale  poporului, fapt de care s-a convins personal în discuțiile cu cetățenii.

„Dat fiind această situație, împreună cu colegii din „Platforma Moldova” am decis să lansăm o amplă campanie națională cu genericul „Vocea poporului” Republicii Moldova. În cadrul acestei campanii vom aduna de la oameni problemele cu care se confruntă, opiniile, dorințele, sugestiile, așteptările pe care le au și le vom face publice în speranța că cei de la guvernare le vor auzi”, susține Irina Vlah.

„Vom ajuta oamenii să formuleze doleanțe concrete pe care le au și îi vom asista în procesul de sesizare a organelor responsabile ale statului. Împreună cu oamenii vom bate la toate ușile după care se ascund acum omuleții galbeni și îi vom determina să asculte ce-și dorește cu adevărat poporul”, a mai spus lidera „Platformei Moldova”.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.