logo

Oamenii de afaceri italieni sunt interesaţi să investească în Moldova, ambasador


https://www.ipn.md/ro/oamenii-de-afaceri-italieni-sunt-interesati-sa-investeasca-in-moldova-ambasador-7966_1005399.html

 

Ambasadorul Italiei la Chişinău, Enrico Nunziata, susţine că oamenii de afaceri italieni prezintă interes de a investi în economia Republicii Moldova, iar acest factor va contribui la dezvoltarea ţării. Diplomatul a făcut declaraţia la inaugurarea lucrărilor primului forum al întreprinderilor italiene şi moldo-italiene din Republica Moldova, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă difuzat de Guvern.

„Sunt convins că relaţiile economice dintre Italia şi Republica Moldova, graţie afinităţilor culturale şi, îndeosebi lingvistice, au o perspectivă mare. Investiţiile pe care le face Italia în Republica Moldova reprezintă o contribuţie pentru dezvoltarea economică, dar şi în procesul de integrare europeană”, a subliniat Enrico Nunziata.

Prim-ministrul desemnat, Iurie Leancă, a menţionat că Republica Moldova dispune de anumite avantaje în plan investiţional, precum Zona de comerţ liber cu CSI şi faptul că ţara e pe ultima sută de metri în finalizarea procesului de negociere asupra Acordului de Liber Schimb şi, în perspectivă, crearea unui spaţiu economic comun cu Uniunea Europeană.

Iurie Leancă a mai subliniat că Italia este un partener important pentru Moldova, atât din punct de vedere politic, cât şi economic. „Cele 600 de întreprinderi din ţara noastră cu participarea capitalului italian reprezintă un început bun, dar potenţialul nostru comun încă urmează să fie valorificat. Sunt încrezător că împreună vom reuşi”, a mai declarat Iurie Leancă.

Forumul întreprinderilor italiene şi moldo-italiene din Republica Moldova a fost organizat de Ambasada Italiei la Chişinău în parteneriat cu Camerele de Comerţ moldo-italiană, italo-moldovenescă şi Confindustria Moldova.