logo

O zi de post negru – o contribuție la dezvoltarea unui centru de intervenție timpurie


https://www.ipn.md/ro/o-zi-de-post-negru-o-contributie-la-dezvoltarea-unui-7967_1040321.html

În Postul Mare, tradițional, CCF/HHC Moldova desfășoară campania socială Rostul Postului. Prin această campanie oamenii sunt provocați să țină post negru o zi și să doneze contravaloarea meselor din ziua respectivă pentru o cauză nobilă. În acest an – pentru dezvoltarea unui centru de intervenție timpurie la Bălți, transmite IPN.

CCF/HHC Moldova își propune să deschidă, grație generozității oamenilor, un nou serviciu pentru depistarea timpurie a problemelor de sănătate la copii. Acest centru va permite depistarea precoce a problemelor de sănătate și a dizabilităților la copiii de vârstă fragedă, pentru a-i încadra în programe de reabilitate și a le dezvolta cât mai multe abilități pentru o incluziune socială mai ușoară.  Și părinții vor fi susținuți emoțional și învățați cum să acționeze ca să le fie de ajutor copiilor.

Donațiile se fac electronic, la un restaurant virtual. Accesând platforma www.rostulpostului.md, donatorul comandă tot ce poftește dintr-un meniu virtual și donează contravaloarea mâncărurilor în folosul viitorului centru de intervenție timpurie.

CCF Moldova (Copil, Comunitate, Familie) tinde ca această campanie să devină o tradiție pentru toate posturile din an, dar, mai cu seamă, în cel mai lung și mai important dintre posturi, cel care precedă Sfintele Paști. În acest an, ca și anul trecut, startul campaniei se dă în prima săptămână a postului și se va încheia de Paști, 8 aprilie.

Conform unor prime estimări, pentru dezvoltarea serviciului nou la Bălți este necesară suma circa 15 mii de euro.