logo

O nouă rundă de negocieri între partidele fostei AIE


https://www.ipn.md/ro/o-noua-runda-de-negocieri-intre-partidele-fostei-aie-7965_1004021.html

Reprezentanţii Partidului Liberal Democrat, Partidului Democrat şi Partidului Liberal se întrunesc luni, 18 martie, la o nouă rundă de negocieri pentru depăşirea crizei politice. Reprezentantul PL, Valeriu Munteanu, a declarat pentru IPN că negocierile vor avea loc ca de obicei.

Până acum au avut loc două runde de negocieri, ambele la Ministerul Agriculturii, la ora 15.00. La prima şedinţă, negociatorii au stabilit agenda negocierilor, iar la cea de-a doua şi-au fixat temă pentru acasă. După schimbul de păreri, delegaţii au decis să-şi consulte partidele.

Negociatorii, câte 3 din partea fiecărui partid, de fiecare dată au declarat presei că discuţiile au caracter constructiv, fără să ofere alte detalii. Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a declarat la un briefing de presă că partenerii din fosta alianţă de guvernare au avut o înţelegere de principiu ca pe parcursul negocierilor să nu intervină cu acuzaţii reciproce şi să fie asigurată atmosfera necesară pentru a se ajunge la o înţelegere de compromis.

Negocierile între cele trei partide au început la 13 martie, la o lună de la denunţarea Acordului Alianţei pentru Integrare Europeană de către PLDM. Reprezentanţii formaţiunilor au declarat că urmează să decidă o majoritate parlamentară care să poată acoperi crearea unui nou guvern, după votul de neîncredere oferit Guvernului Filat la 5 martie.