logo

O nouă încercare de a convoca Parlamentul în sesiune extraordinară nu a reuşit


https://www.ipn.md/ro/o-noua-incercare-de-a-convoca-parlamentul-in-sesiune-extraordinara-7965_1010472.html

Nici a doua încercare a Partidului Comuniştilor de a convoca Parlamentul în sesiune extraordinară nu a avut sorţi de izbândă. Astăzi, 24 ianuarie, la fel ca şi luni, deputaţii care formează majoritatea parlamentară nu s-au prezentat, iar în lipsă de cvorum şedinţa nu s-a ţinut. Parlamentarii comunişti şi-au acuzat colegii din coaliţia pro europeană de încălcarea Regulamentului Parlamentului, a normelor constituţionale şi de uzurparea puterii în stat, transmite IPN.

În replică, preşedintele legislativului, Igor Corman, a spus că deputaţii majorităţii parlamentare au decis să nu participe la spectacolul organizat de comunişti. Comisia parlamentară pentru mass-media va dezbate însă, în şedinţă publică, subiectul propus de către fracţiunea PCRM pentru discuţii în cadrul sesiunii extraordinare a legislativului. În scurt timp, comisia va veni şi cu propuneri de modificare a Codului Audiovizualului.

Cu referire la cel de-al doilea subiect propus de PCRM spre audieri în sesiune extraordinară, Igor Corman a comunicat că a fost creat un grup de lucru, care examinează mai multe aspecte ale politicii bugetar fiscale, inclusiv modificările care impun plafonarea taxelor locale şi anularea unora dintre ele. Grupul de lucru va veni cu soluţii pentru asigurarea unui echilibru între interesele autorităţilor publice locale şi cele ale agenţilor economici.

La solicitarea fracţiunii PCRM, şi luni, 20 ianuarie, s-a încercat convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului, care la fel a eşuat în lipsă de cvorum. Parlamentul urma să se expună asupra situaţiei mass-media, pornind de la problema retragerii, la începutul anului curent, a 3 posturi din grilele distribuitorilor de programe TV.

Sesiunea ordinară a Parlamentului începe la 3 februarie.