logo

O nouă alertă cu bombă la Primăria Chișinău. Într-o altă comunicare e vizat aeroportul


https://www.ipn.md/ro/o-noua-alerta-cu-bomba-la-primaria-chisinau-intr-7967_1091198.html

Primăria capitalei a fost din nou evacuată. Este a doua alertă cu bombă pe parcursul acestei zile, după cea de dimineață. O alertă cu bombă a fost dată și la Aeroportul Internațional Chișinău, transmite IPN.

Aeroportul Internațional Chișinău și-a sistat activitatea la ora 15.30. Serviciile de intervenție au făcut verificări și nu au depistat nimic suspect, precizează Poliția de Frontieră. Așa cum prevede procedura, toți membrii personalului și călătorii care se aflau în clădire au fost evacuați. La 16.55 aeroportul și-a reluat activitatea în regim normal.

În această dimineață, o alertă cu bombă a vizat Primăria municipiului Chișinău și alta – Piața Centrală. Secția de poliție a Inspectoratului Centru a fost sesizată că în aceste spații sunt amplasate obiecte explozibile. După verificări, alertele au fost declarate false.

Autorul comunicării mincinoase despre explozii riscă amendă până la 42 500 de lei sau pedeapsă sub formă de muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau închisoare până la 2 ani. Dacă fapta este comisă de către minori, sunt amendați părinții.