logo

O Moldovă stabilă și democrată va asigura stabilitatea în întreaga regiune, ministru român


https://www.ipn.md/ro/o-moldova-stabila-si-democrata-va-asigura-stabilitatea-in-7965_1107354.html

Ministra afacerilor externe a României, Luminița Odobescu, spune că Republica Moldova a inițiat un program de reforme ambițioase și a început o călătorie istorică spre integrarea europeană. Și aceste eforturi trebuie continuate, iar statele partenere trebuie să ajute Guvernul de la Chișinău, pentru că aceasta ar însemna succesul tuturor. O Republică Moldova stabilă și democrată va asigura stabilitatea în întreaga regiune. Declarațiile au fost făcute la cea de-a cincea ediție a Platformei de Parteneriat pentru Moldova, care se desfășoară astăzi la Chișinău, transmite IPN.

„În ultimul an am văzut rezultate impresionante. Dar aceste progrese trebuie să continue. Împreună trebuie să ajutăm Republica Moldova, trebuie să pregătim țara pentru integrarea în Uniunea European, pentru a consolida guvernanța democratică și statul de drept, pentru a îmbunătăți mediul de afaceri pentru a putea atrage investiții, care la rândul lor, vor crea locuri de muncă pentru a îmbunătăți asistența socială și a genera prosperitate pentru fiecare cetățean. Acestea sunt noile sarcini pentru noi”, a notat Luminița Odobescu.

România este umăr la umăr cu Republica Moldova. „Vom colabora pentru a extinde conectivitatea în sectorul energetic, infrastructură și domeniul digital. Este vorba și despre noi linii de tensiune, îmbunătățite, extinderea roamingului și multe alte investiții necesare pentru a genera creșterea și prosperitatea în Republica Moldova și pentru a-i consolida securitatea energetică. De asemenea, sunt făcute contribuții directe pentru integrarea țării pe piața unică a UE”, a precizat ministra de externe a României.

România va rămâne angajată ferm să colaboreze cu toți partenerii sub umbrela Platformei de Parteneriat pentru Moldova. Acest format, potrivit Luminiței Odobescu, și-a demonstrat valoarea și relevanța din punct de vedre al ghidării strategice, coordonării îmbunătățite, mobilizării resurselor, precum și asigurării sprijinului politic, financiar și tehnic. Totodată, ca urmare a conferinței, membrii Platformei vor consolida cooperarea pentru sprijinirea Moldovei.

La Chișinău are loc cea de-a cincea ediție a Platformei de Parteneriat pentru Moldova, inițiată de România, Germania și Franța. La eveniment participă peste 65 de delegații, reprezentate de miniștri, viceminiștri, secretari de stat ai ministerelor de externe din statele partenere, reprezentanți ai corpului diplomatic și ai organizațiilor internaționale.