logo

„O jucărie aduce bucurie”


https://www.ipn.md/ro/o-jucarie-aduce-bucurie-7542_1065347.html

Comunicat de presă

De Ziua Mondială a Sănătăţii, 7 aprilie 2015, începând cu ora 11:00, studenţii şi alţi reprezentanţ ai Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie ”Nicolae Testemiţanu” vor merge la copiii internaţi la Institutul Oncologic din capitală pentru a le transmite darurile colectate în cadrul acţiunii „O jucărie aduce bucurie”.

Jucării din pluş, păpuşi, maşinuţe, jocuri educative - în număr total de circa 400 vor ajunge la cei aproximativ 50 de copii care suferă de boli hematologice. Prin jucăriile adunate, cu susţinerea studenţilor, rezidenţilor, angajaţilor Universităţii, dar şi a altor oameni cu suflet mare, care au auzit despre campanie, vrem să aducem o mică bucurie acestor copilaşi.  

Acţiunea ”O jucărie aduce bucurie” este organizată la iniţiativa mediciniştilor de la Facultatea de Medicină nr. 2, unde sunt instruiţi studenţii străini, în contextul campaniei ”Dăruieşte pentru viaţă”, desfăşurată anual de către Departamentul Comunicare şi Relaţii Publice.

Accesul presei în saloanele micuţilor va fi restricţionat, deoarece potrivit legislaţiei în vigoare, dar şi pentru că starea lor de sănătate este mai delicată, aceştia nu pot fi filmaţi sau fotografiaţi. Totuşi, invităm reprezentanţii mass-media să fie alături de noi în această zi, pentru a sensibiliza populaţia privind aceşti copii.

Serviciul de presă USMF „Nicolae Testemiţanu”