logo

O firmă îşi propunea să facă mezeluri din carne cu termenul de valabilitate expirat


https://www.ipn.md/ro/o-firma-isi-propunea-sa-faca-mezeluri-din-carne-cu-7966_1016727.html

În depozitul unei companii private de producere a mezelurilor au fost descoperite peste 6 tone de carne cu termenul de valabilitate expirat încă în luna august a anului trecut. Percheziţiile au fost desfăşurate la secţia de producere a companiei, aflată în oraşul Cricova, şi la oficiul central situat în capitală, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei de Poliţie Chişinău, administraţia firmei nu a putut prezenta actele de origine şi provenienţă a produselor din carne. S-a constatat că materia primă era transportată fraudulos din regiunea transnistreană sau era procurată de la persoane fizice în lipsa certificatelor veterinar-sanitare, fiind păstrată în condiţii insalubre. Poliţiştii au depistat şi carne cu termenul de valabilitate expirat de peste un an. Din respectiva urma să fie preparate mezeluri şi diverse produse pentru consum.

Totodată au fost descoperite grave încălcări şi în contabilitatea firmei. În context au fost ridicate mai multe documente contabile, înscrieri de ciorne precum şi purtători de informaţii pentru investigaţii suplimentare.

Actualmente cazul este investigat sub aspect penal, fiind acumulate probe în contextul evaziunii fiscale. Legislaţia în vigoare prevede amendă în mărime de la 60 000 la 100 000 de lei sau închisoare de până la 6 ani.