logo

O femeie și fiul ei de 9 ani au fost găsiți morți în casă


https://www.ipn.md/ro/o-femeie-si-fiul-ei-de-9-ani-au-7967_1108321.html

O femeie de 44 de ani și fiul ei de 9 ani au fost găsiți morți în casă, în satul Japca din raionul Florești. Se presupune că aceștia s-au intoxicat cu monoxid de carbon, transmite IPN.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență menționează că, în urma apelului la numărul de urgență 112, la fața locului s-a deplasat un echipaj de salvatori și pompieri. Premilinar, specialiștii au constatat că femeia și copilul s-au putut intoxica cu produsele de ardere de la sobă. Incendiu nu s-a produs.

Salvatorii fac un apel către populație să respecte cu strictețe regulile de siguranță la utilizarea sobelor și a altor surse de încălzire. Oamenii sunt îndemnați să verifice cu atenție sobele, până să aprindă focul în ele. Canalele de ventilare trebuie să fie libere, pentru a preveni riscul intoxicării cu monoxid de carbon. Totodată, pentru a evita incendiile, se recomandă îndepărtarea materialelor inflamabile din apropierea sobei. Iar pe timp de noapte focul va fi neapărat stins.

Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2024 au fost înregistrate 62 cazuri de intoxicație cu monoxid de carbon, în urma cărora au decedat 7 persoane.