logo

O familie va face puşcărie pentru că a impus o minoră să cerşească


https://www.ipn.md/ro/o-familie-va-face-puscarie-pentru-ca-a-impus-o-minora-sa-cerseasca-7967_1010328.html

Trei membri ai unei familii au fost condamnaţi la câte 7 ani de detenţie pentru că au impus o minoră să cerşească, timp de patru luni, în Federaţia Rusă, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, în martie 2011, doi soţi, împreună cu fiul lor, au promis unei minore, care avea o situaţie financiară dificilă, că o vor angaja la o slujbă bine plătită în oraşul Moscova. În realitate, minora a fost transportată în Habarovsk şi a fost impusă se cerşească pe străzile oraşului. După o perioadă, victima a fost transportată în oraşul Vladivostok, unde la fel a cerşit.

Toţi banii obţinuţi victima îi transmitea inculpaţilor şi, abia după 4 luni, a fost lăsată să revină în ţară. În urma percheziţiilor efectuate la domiciliul bănuiţilor, au fost depistaţi şi sechestraţi 600 de dolari, 1270 de ruble ruseşti şi 3936 de lei moldoveneşti, care ulterior au fost confiscaţi în proprietatea statului.

Prin sentinţa Judecătoriei sectorului Centru, soţii au fost condamnaţi la câte 7 ani de închisoare, iar fiul acestora la 6 ani şi 11 luni. Sentinţa este cu drept de atac.