O boschetară din Chişinău crede că dacă nu se destrăma URSS nu ajungea în stradă
https://www.ipn.md/ro/o-boschetara-din-chisinau-crede-ca-daca-nu-se-destrama-urss-nu-ajungea-in-strada-7965_960943.html
Independenţa R. Moldova, dar şi a celorlalte republici, obţinute acum 15 ani, a cauzat nu numai destrămarea Uniunii Sovietice, dar şi distrugerea mai multor destine, consideră boschetara cu un stagiu de 7 ani, Galina Titov, ex-soţia directorului unei mari întreprinderi din Chişinău, ex-laborantă în cadrul acestei întreprinderi, fostă angajată a Teatrului „Alexei Mateevici”.
Născută în Rusia în 1930, la Gusi-Hrustalinâi, a venit în Moldova în anul 1964. A ajuns în stradă în anul 1999, după ce unicul fiu, director al unei firme, i-a vândut locuinţa şi a lăsat-o pe drumuri. Galina Titov a declarat reporterului Info-Prim Neo, că dacă nu se destrăma Uniunea Sovietică, viaţa ei în nici un caz nu se schimba într-un mod atât de radical.
De 7 ani, inclusiv în iernile geroase, doarme prin curţi străine, în adăposturi pe care le face pe parcursul zilei din ceea ce găseşte în stradă, se hrăneşte din mila oamenilor. Ea susţine că nu mai poate lucra pe motiv de bătrâneţe, nu cerşeşte milă, dar oamenii care o cunosc, îi aduc de mâncare. Astfel, nu o singură dată au salvat-o de la moartea de foame directorul Teatrului „Alexei Mateevici”, Eugen Cârciumaru, angajaţii sucursalei SA Moldincombank de pe str.Şciusev, locatarii din zonă.
Galina Titova spune că acum lumea trăieşte mai bine, sunt mulţi oameni bogaţi, dar puţini dintre ei au rămas oameni. Cea mai mare parte a poporului se zbate în pragul sărăciei sau este nevoită să fugă din ţară pentru a-i sluji pe străini.
În viziunea boschetarei, Independenţa a adus în viaţa socială moldovenească corupţia, hoţia, mituirea, protecţionismul şi crima organizată.
Reporterul Info-Prim Neo precizează că boschetara Galina Titova (în fotografie – cea din dreapta) insistă să utilizeze cu suficientă regularitate rujul de buze conform destinaţiei directe a acestuia şi că nu a fost observată în compania persoanelor consumatoare de alcool, care sunt destul de multe în zona ei „de reşedinţă”.