Numărul celor care consideră că situaţia lor economică a devenit timp de un an mai proastă a crescut
https://www.ipn.md/ro/numarul-celor-care-considera-ca-situatia-lor-economica-a-devenit-timp-de-un-an-m-7966_964397.html
Circa 36% din respondenţii Barometrului Socio-Politic (BSP) OMNIMAS susţin că actuala lor situaţie economică s-a înrăutăţit în comparaţie cu nivelul de acum un an. Dintre aceştia, 12% susţin că situaţia respectivă a devenit „mult mai proastă”. În acelaşi timp, 23% susţin că situaţia lor a devenit „mai bună”, iar 3% - „mult mai bună”. Au rămas, în raport cu anul trecut, la aceeaşi condiţie economică 23%.
Spre comparaţie, BSP realizat în februarie 2006 constata o cotă de 24% a celor cu o situaţie mai bună, şi de 31% a celor, situaţia cărora s-a înrăutăţit.
Potrivit Barometrului, rata nemulţumiţilor de actualul lor nivel de trai este de 56%, dintre care 20% nu sunt „deloc mulţumiţi”. Sunt „destul de satisfăcuţi” de condiţia lor materială 12%, iar 1% este chiar „foarte mulţumit”. 27% au dat un răspuns imparţial.
Majoritatea respondenţilor, 40%, consideră că nivelul lor actual de trai va rămâne la fel şi în următoarele 12 luni, în timp ce 19% cred că acesta se va înrăutăţi, iar 28% speră într-o îmbunătăţire.
Totodată, 31% consideră că actualul Guvern conduce ţara mai bine decât cel precedent, în timp ce 18% sunt de părere că „mai rău”, iar 39% - „la fel”. În raport cu rezultatele BSP de acum un an, atât cota nemulţumiţilor de activitatea actualului Executiv, cât şi cea a nemulţumiţilor a crescut cu 3%.
Barometrul Socio-Politic (BSP) OMNIMAS, lansat joi, 19 aprilie, la Chişinău, de IMAS-Inc Chişinău, a fost realizat, în perioada 14-23 martie, pe un eşantion de 1091 de persoane, reprezentativ pentru populaţia adultă a R. Moldova, exceptând Transnistria. Marja de eroare constituie 3%.