logo

Numărul cazurilor de COVID-19 este în creștere cu 20%


https://www.ipn.md/ro/numarul-cazurilor-de-covid-19-este-in-crestere-cu-7967_1106836.html

În perioada 19-25 august, în Republica Moldova au fost înregistrate 2675 de cazuri de COVID-19, dintre care 353 de cazuri în regiunea transnistreană. Este vorba despre o creștere cu peste 20% comparativ cu săptămâna precedentă, transmite IPN.

Numărul de cazuri de COVID-19 în rândul copiilor cu vârsta de 0-14 ani a fost de 588, cu 41,3% cazuri mai multe comparativ cu săptămâna anterioară. „În prezent, sunt spitalizați 200 de copii, dar asta nu înseamnă că acești copii sunt spitalizați acum, sunt și de săptămâna precedentă. Paturi sunt suficiente. Acum este vara și paturile sunt libere mult mai mult decât în sezonul de toamnă și mai târziu”, a declarat ministra sănătății, Ala Nemerenco.

Autoritățile anticipează că acum, la sfârșit de august, dar și la început de septembrie, numărul de infecții va crește în contextul perioadei concediilor. „Cea mai mare creștere este de obicei la sfârșitul lunii august, deoarece este un număr mult mai mare de călătorii. Deci, pentru luna septembrie, după jumătatea lunii, cred că infecțiile vor fi în scădere”, a mai spus ministra.

Săptămâna trecută, nu au fost înregistrate cazuri de deces printre pacienții cu COVID-19.