logo

Noii proprietari ai Air Moldova spun că vor munci pentru a întoarce reputația companiei


https://www.ipn.md/ro/noii-proprietari-ai-air-moldova-spun-ca-vor-munci-pentru-7966_1044567.html

Compania aeriană Air Moldova a devenit oficial cea de-a zecea bază a companiei Blue Air. Noii proprietari ai Air Moldova își propun, în următorii trei ani, să crească de două ori parcul de avioane, numărul piloților și al însoțitorilor de bord. Nu în ultimul rând, proprietarii spun că vor tinde să întoarcă bunul nume al companiei, transmite IPN.

Drept rezultat al concursului de privatizare a companiei aeriene de stat Air Moldova, a fost desemnată câștigătoare compania Civil Aviation Group SRL. Compania a fost fondată în august 2018 și dispune de un capital social subscris de 500 de mii de lei, fiind deținută în proporție de 49% de către Blue Air Aviation și 51% de către două persoane fizice din Republica Moldova.

Într-un briefing de presă organizat pe Aeroportul Internațional Chișinău, Marius Puiu, directorul general Blue Air, a declarat că activitatea companiei Air Moldova se va axa în continuare pe extinderea rutelor și crearea unui produs pentru cetățenii moldoveni, și nu numai, la standarde înalte și prețuri accesibile.

Răspunzând la întrebările jurnaliștilor, Marius Puiu, a declarat că datoriile companiei Air Moldova vor fi achitate în maxim patru luni de acum înainte. Totodată, acesta a menționat că nu vor schimba numele și nici identitatea companiei. Acesta a felicitat Air Moldova pentru că a intrat în familia Blue Air, care are peste 1500 de angajați și peste 30 de nave.

Tudor Constantinescu, directorul comercial Blue Air, a spus că, dacă până acum munca Blue Air s-a orientat spre procesul de privatizare, de acum începe munca pentru dezvoltarea durabilă a companiei Air Moldova și așezarea numelui companiei în rândul companiilor prospere.

Dzintars Pomers, director Civil Aviation SRL, spune că deține experiență în domeniul aviației, de aceea a fost invitat să fie directorul companiei și că are capacitatea de a dezvolta aviația într-o țară mică precum e Moldova. El spune că va lucra pentru a transforma compania în una profitabilă.

Lilian Scorpan, directorul Air Moldova, a spus că, de acum încolo, compania se va dezvolta cu alt tempo. „Ne-am pus scopul de a trece pe aeronave mai noi. Avem misiunea de a garanta siguranță, confort și calitate pasagerilor”, a spus directorul Lilian Scorpan.

Valoarea tranzacției de privatizare a companiei Air Moldova este de 1,2 miliarde de lei. Noul proprietar va achita în bugetul Republicii Moldova 50 de milioane de lei, restul constituind obligațiunea de a stinge datoriile acumulate de fosta companiei de stat.