logo

Noii membri ai cabinetului de miniștri au depus jurământul


https://www.ipn.md/ro/noii-membri-ai-cabinetului-de-ministri-au-depus-juramantul-7965_1095277.html

Noii membri ai cabinetului de miniștri, în frunte cu premierul Dorin Recean, au depus jurământul în cadrul unei ceremonii organizate la Președinție, transmite IPN.

Președinta Maia Sandu a declarat că noul cabinet de miniștri are de administrat treburile țării într-o perioadă foarte dificilă, marcată de multiple crize. „Așteptările oamenilor față de dumneavoastră, față de stat în general, sunt foarte mari. Republica Moldova trebuie nu doar să reziste, ci trebuie să se dezvolte. Responsabilitatea noastră este să protejăm oamenii de crizele care ne afectează țara, dar și să investim în viitor. Sarcina noului Guvern este să ofere siguranță cetățenilor și să pună țara pe un făgaș de reconstrucție și dezvoltare, în pofida crizelor. Proiectul nostru de dezvoltare este aderarea la Uniunea Europeană”, a declarat șefa statului.

Maia Sandu a mai spus că schimbările care urmează a fi realizate pentru a îndeplini condițiile UE nu sunt doar cerințe ale procesului de aderare, ci sunt premisele bunei funcționări a statului. „În acest an și în anii care vin trebuie să reconstruim economia. Politicile noastre trebuie să motiveze oamenii care muncesc, să-i motiveze pe cei care creează locuri de muncă, pe angajații conștiincioși. Obiectivul este să creăm mai multe locuri de muncă, să creștem productivitatea muncii”, a mai spus președinta.

„Domnule prim-ministru, stimați miniștri, aveți în față o sarcină dificilă, dar eu știu că veți reuși. Am încredere în Republica Moldova și în puterea noastră de a o reconstrui”, a declarat șefa statului.

Cabinetul de miniștri în frunte cu premierul Dorin Recean a fost învestit astăzi. Pentru învestire a votat majoritatea parlamentară constituită din deputații Partidului Acțiune și Solidaritate. Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a blocat tribuna centrală în semn de protest față de limitarea luărilor de cuvânt. Învestirea executivului a avut loc și pe fundalul unui protest organizat în fața Parlamentului de Mișcarea Națională pentru Popor, din care face parte și Partidul politic Șor, deputații acestei fracțiuni lipsind de la ședința Parlamentului.