logo

Nodul rutier bd. Dacia – str. Băcioii Noi, dotat cu semafoare inteligente


https://www.ipn.md/ro/nodul-rutier-bd-dacia-str-bacioii-noi-dotat-cu-7967_1092906.html

Nodul rutier bulevardul Dacia – strada Băcioii Noi este prima intersecție din municipiul Chișinău unde a fost modernizat obiectivul de semafoare, aici fiind amplasate semafoare inteligente. Acestea evaluează numărul autoturismelor în intersecție și determină de sine stătător lungimea undei pe benzile de deplasare în scopul diminuării ambuteiajelor, transmite IPN.

„Pentru siguranța pietonilor care traversează intersecția dată, se reamenajează stațiile de așteptare, prin strămutarea acestora și se reconstruiesc trotuarele, urmând a fi montat și parapetul pietonal de protecție”, precizează primarul capitalei, Ion Ceban.

Edilul menționează că aceasta este una dintre cele mai periculoase intersecții, unde, conform datelor poliției, 70% din accidentele rutiere sunt cu urmări fatale. 

Costul total al proiectului depășește patru milioane de lei. Lucrările sunt pe final, iar noile semafoare vor fi activate în curând.

Municipalitatea menționează că semafoare inteligente urmează a fi instalate și în alte intersecții de pe bulevardul Dacia, pe tronsonul cuprins între străzile Băcioii Noi și Burebista. Ulterior, se va face o evaluare a zonelor cu risc sporit de accidente și se va decide unde vor mai fi modernizate astfel intersecțiile.