logo

Nicolae Timofti: Copiii reprezintă cel mai mare capital pe care poate să-l aibă un popor


https://www.ipn.md/ro/nicolae-timofti-copiii-reprezinta-cel-mai-mare-capital-pe-care-7967_1027570.html

Copiii reprezintă cel mai mare capital pe care poate să-l aibă un popor, iar asigurarea unei copilării fericite şi a sentimentului de securitate este o sarcină de prestigiu a oricărei societăţi. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, într-un mesaj adresat cu prilejul Zilei ocrotirii copilului, transmite IPN.

„Copilăria este oaza inocenţei şi a sincerităţii. E o lume aparte, miraculoasă, care, aidoma unui foc uitat nestins, se poate aprinde oricând în noi. Să fiţi sănătoşi, să aveţi suficiente motive pentru a vă bucura de ceea ce vă oferim noi, maturii, în calitate de părinţi, bunici sau în demnitate de funcţionari şi conducători de ţară. Să aveţi parte de grijă şi iubire paternă, iar celor cărora destinul le-a hărăzit altceva – să nu simtă, niciodată, lipsa afectivităţii adulţilor şi a căminului familial”, menţionează şeful statului în mesaj.

Preşedintele le-a urat copiilor să crească fiice şi feciori destoinici, mândri de ţară, să păstreze şi să continue tradiţiile naţionale. „E o datorie sacramentală a autorităţilor de a proteja copilăria, aşa încât niciun erou negativ din poveştile pe care le scriu, uneori, neinspirat, maturii – sărăcie, furt, minciună – să o poată fura de la copiii noştri şi să le compromită viitorul”, se mai spune în mesaj.

De asemenea, preşedintele le-a urat copiilor vacanţă veselă, energizantă, plină de peripeţii emoţionante, după care să reintre, entuziasmaţi, în lumea cunoştinţelor.