logo

Nicolae Timofti asigură europenii că Moldova va utiliza eficient fondurile pentru justiţie


https://www.ipn.md/ro/nicolae-timofti-asigura-europenii-ca-moldova-va-utiliza-eficient-fondurile-7965_1006274.html

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, dă asigurări oficialilor europeni că autorităţile de la Chişinău vor utiliza într-un mod transparent şi eficient fondurile acordate de Uniunea Europeană pentru reformarea justiţiei din Republica Moldova. Declaraţiile au fost făcute în cadrul vizitei a preşedintelui la Strasbourg, unde a avut o întrevedere cu Štefan Füle, comisarul european pentru extindere şi politică de vecinătate, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Preşedinţiei.

Cei doi oficiali au salutat finalizarea negocierilor între Republica Moldova şi Uniunea Europeană pe marginea Acordului de Asociere şi a Acordului de Liber Schimb Cuprinzător şi Aprofundat. Comisarul european a subliniat că este important ca în continuare autorităţile de la Chişinău să se concentreze pe consolidarea statului de drept şi separarea puterilor în stat, precum şi pe fortificarea instituţiilor democratice. „Uniunea Europeană este ferm hotărâtă să sprijine Republica Moldova în realizarea acestor obiective”, a spus Štefan Füle.

Nicolae Timofti şi Štefan Füle au convenit asupra unui şir de acţiuni comune ale Uniunii Europene şi Republicii Moldova în vederea parafării Acordului de Asociere, în perspectiva Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius.

Şeful statului a mai avut întrevederi la Strasbourg cu preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, şi cu secretarul Comisiei Europene pentru Democraţie şi Drept (Comisia de la Veneţia), Thomas Markert.