logo

Nicolae Chirtoacă: PL va avea de pierdut dacă nu-l va vota pe Iurie Leancă


https://www.ipn.md/ro/nicolae-chirtoaca-pl-va-avea-de-pierdut-daca-nu-l-va-vota-pe-iurie-leanca-7978_1018044.html

Partidul Liberal va avea de pierdut dacă nu va vota candidatura lui Iurie Leancă pentru funcţia de premier. Concluzia aparţine comentatorului politic Nicolae Chirtoacă, lider al partidului extraparlamentar „Forţa Poporului”, şi a fost lansată în cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul de televiziune „Realitatea TV”, transmite IPN.

Potrivit lui Chrtoacă, votarea unui guvern Leancă prezintă „ultima şansă pentru PL de a nu fi etichetat ca un trădător”. „Dacă PL nu-l va vota pe Leancă, PLDM va înainta un alt candidat, agreat de UE şi SUA, candidatura Nataliei Gherman. Doamna este un diplomat de excepţie, însă nu are experienţa lui Leancă şi poate fi controlată. Dacă va fi votat Leancă, cu mult greu, cu sprijinul partenerilor străini şi cu riscuri pentru troika de la putere, reformele vor continua. În caz contrar, totul va stagna. Iar Ghimpu va fi învinuit de aceasta”, a argumentat Chirtoacă.

Nicolae Chirtoacă a declarat că Filat ar încerca să-l scoată pe Leancă de la guvernare, dar preferă s-o facă cu mâinile comuniştilor. „Filat a trişat când a îndemnat PL să voteze candidatura lui Leancă. Dacă nu va vota, atunci PL va face jocul lui Filat”, a mai adăugat analistul.

Nicolae Chirtoacă susţine că tot ce se întâmplă acum pe scena politică moldovenească reprezintă un joc primitiv. „Unul trişează ca un escroc politic, altul se dă în spectacol cu metafore, 25 de indivizi cu cravate roşii se plimbă prin Moscova, Voronin încearcă să mai tragă nişte sfori, iar ţara se scufundă tot mai mult în mocirla creată de ei”, a caracterizat analistul situaţia politică din Republica Moldova.