logo

Nicolae Chirtoacă: Guvernul Gaburici va fi votat


https://www.ipn.md/ro/nicolae-chirtoaca-guvernul-gaburici-va-fi-votat-7978_1018393.html

Analistul politic Nicolae Chirtoacă susţine că există premize ca Guvernul Gaburici să fie votat de către deputaţii din PLDM, PDM şi PCRM. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Loc de dialog”de la postul public „Radio Moldova”, transmite IPN.

Chirtoacă şi-a argumentat afirmaţia prin faptul că premierul desemnat Chiril Gaburici este candidatul agreat de toate cele trei partide. „Va fi un premier comod pentru cei trei Vlazi, docil şi dependent, care le va executa ordinele, fără ambiţii politice. Şi Voronin a declarat anterior că va vota pentru un premier care vine din mediul de afaceri. Declaraţiile recente ale liderului comunist că va decide după ce va afla componenţa cabinetului de miniştri propus, nu este altceva decât un teatru. Ei s-au înţeles demult”, a precizat analistul.

Potrivit lui Chirtoacă, este exclus să nu fie votat Guvernul Gaburici. „Surprize cu Guvernul Gaburici nu vor fi. Surprize au fost doar pentru naivul de Iurie Leancă, care a crezut că va fi învestit, deoarece această ţară are nevoie de reforme. Oricum, Guvernul Gaburici nu va rezista mult. Acest om (Chiril Gaburici n.r.) fie că nu-şi dă seama că va fi sacrificat, fie că înţelegere prea bine, însă nu poate refuza să execute ordinele”, a spus Chirtoacă.

Într-o intervenţie telefonică deputatul liberal Valeriu Munteanu a dat de înţeles că PL nu va vota Guvernul Gaburici. „Noi nu ne-am schimbat poziţia de a nu vota un guvern din care nu vom face parte. Din discuţia avută cu premierul desemnat şi cu liderul PLDM am înţeles că nu vor fi schimbări”, a declarat liberalul.