logo

Negocieri pentru extinderea unui proiect de comunicare despre beneficiile ZLSAC


https://www.ipn.md/ro/negocieri-pentru-extinderea-unui-proiect-de-comunicare-despre-beneficiile-zlsac-7966_1036268.html

Guvernul a aprobat inițierea negocierilor pentru semnarea Amendamentului la Acordul de finanțare dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova privind Programul de suport al instituirii Zonei de Liber Schimb, Aprofundat și Comprehensiv.

Amendamentul prevede extinderea termenului de implementare a proiectului, în sumă de două milioane de euro, pentru îmbunătățirea comunicării. Este vorba de comunicarea în scopul sensibilizării opiniei publice privind beneficiile parcursului european pentru persoanele fizice și juridice din țară, transmite IPN.

Obiectivul principal al Acordului de finanțare constă în susținerea Republicii Moldova în procesul de eradicare a sărăciei, în promovarea dezvoltării sustenabile și a creșterii economice, în consolidarea democrației  și guvernanței economice.

Beneficiarul proiectului este Ministerul Economiei și Infrastructurii. Iar extinderea termenului (preconizat inițial pentru doi ani) va permite valorificarea tuturor mijloacelor alocate și realizarea acțiunilor propuse, menționează autoritățile.