logo

Neglijenţa unui chirurg a dus la decesul unei tinere


https://www.ipn.md/ro/neglijenta-unui-chirurg-a-dus-la-decesul-unei-tinere-7967_1008065.html

O tânără din Rezina a decedat pentru că nu i-a fost stabilit corect diagnosticul medical şi nu a fost internată la timp în spital. Medicul responsabil a fost condamnat la 2 ani de detenţie, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de probă de un an. Prin aceeaşi sentinţă, chirurgul a fost  privat de dreptul de a presta servicii medicale timp de 4 ani, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, cazul a avut loc în 2010. Tânăra a fost îndreptată la spital de către medicul de familie cu diagnosticul: „Flegmon în regiunea axilară dreaptă” (inflamaţie purulentă) şi febră. Medicul chirurg al spitalului nu i-a stabilit însă diagnosticul complet, nu a întreprins măsuri necesare pentru a interna pacienta şi, respectiv, nu i-a prescris tratament adecvat.

Conform raportului de expertiză medico-legală, pacienta, în vârstă de 25 ani, a decedat câteva săptămâni mai târziu din cauza şocului toxico-septic şi insuficienţei respiratorii acute – complicaţii ale flegmonului cervical bilateral.

Recent, în baza probelor acumulate de procurori, chirurgul a fost condamnat. Sentinţa este cu drept de atac.