logo

Neafiliaţii îl vor vota pe Vlad Filat pentru că altfel nu vor accede în Parlament, analist


https://www.ipn.md/ro/neafiliatii-il-vor-vota-pe-vlad-filat-pentru-ca-altfel-nu-vor-accede-in-parlamen-7965_1004565.html

Deputaţii neafiliaţi îl vor vota pe Vlad Filat la funcţia de prim-ministru, pentru că altfel vor avea loc alegeri anticipate şi ei nu vor mai accede în Parlament. De această părere este analistul politic, Anatol Ţăranu, care s-a expus în cadrul emisiunii „Moldova  în direct” de la postul public TV, transmite IPN.

„Deputaţii neafiliaţi nu au nici o şansă să acceadă în viitorul Parlament, poate o mică şansă o are grupul Dodon. Din acest punct de vedere, deputaţii neafiliaţi sunt interesaţi să excludă alegerile anticipate. Târgul politic include şi posturi de ministru, dar ar putea să se satisfacă cu lucruri mult mai simple”, a spus analistul politic.

Anatol Ţăranu a menţionat că deputatul neafiliat, Igor Dodon îl va vota pe Vlad Filat şi pentru ca să-l excludă de la guvernare pe Mihai Ghimpu, liderul PL.

Analistul a spus că din unele declaraţii ale deputatului neafiliat Sergiu Sârbu, s-a înţeles că acesta ar putea să-l voteze pe Vlad Filat, deputatul Vadim Mişin este legat de Vlad Filat, iar deputatul Mihai Godea nu exprimă propria poziţie, „ceea ce spune el aparţine altcuiva”.

Un alt analist prezent la emisiune, Nicolae Negru, a spus că deputaţii neafiliaţi ar putea să voteze, dar aceasta depinde doar de PDM.

Expertul constituţional Vitali Catană, a menţionat că şi PL ar putea să-l voteze pe Vlad Filat, din cauza alegerilor anticipate, pentru aceasta Mihai Ghimpu ar putea găsi pretextul să  adune din nou Consiliul partidului şi să se întâmple în aşa fel că acesta să decidă votarea lui Vlad Filat.

Liderul PLDM Vlad Filat este candidatul desemnat de către preşedinte Nicolae Timofti pentru funcţia de prim-ministru.