logo

Năstase promite facilități fiscale companiilor și rezidenților zonei economice libere


https://www.ipn.md/ro/nastase-promite-facilitati-fiscale-companiilor-si-rezidentilor-zonei-economice-8013_1107550.html

Candidatul la președinție Andrei Năstase promite că, în cazul în care va câștiga scrutinul, va restabili preferințele fiscale și vamale pentru toți rezidenții zonei economice libere (ZEL), inclusiv pentru nou-veniți. Totodată, Năstase pledează pentru anularea taxei pe venit a companiilor rezidente în ZEL, transmite IPN.

Candidatul mai consideră că trebuie uniformizat și extins termenul de funcționare a zonelor libere până în 2050 sau, estimativ, pentru 10 ani după aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Mai mult, Andrei Năstase spune că își va asuma costurile pentru crearea infrastructurii critice pentru noii rezidenți ai ZEL, care creează peste 100 de locuri de muncă.

„În ultimele două decenii, zonele economice libere au reprezentat unicul instrument de atragere a investițiilor străine în economia națională de peste 500 de milioane de euro, ceea ce a permis crearea a peste 20.000 de locuri de muncă, și care contribuie la formarea bugetului de stat”, a subliniat Andrei Năstase, citat de IPN.