logo

Municipalitatea Chișinău i-a premiat pe cei mai buni sportivi și antrenori ai anului


https://www.ipn.md/ro/municipalitatea-chisinau-i-a-premiat-pe-cei-mai-buni-sportivi-si-antrenori-ai-an-7967_1038956.html

Cei mai buni sportivi și antrenori din Chișinău, în viziunea autorităților locale, au fost premiați miercuri, 20 decembrie, la Gala Sportivilor organizată de municipalitate. Aceștia au ridicat premii bănești și diplome, transmite IPN.

Viorica Negrei, șefa interimară a Direcție generale educație, tineret și sport, a declarat că de-a lungul timpului acest eveniment a devenit o tradiție. Pentru selectarea premianților este creată o comisie. Tradițional sunt premiați zece sportivi și zece antrenori, însă anul acesta există și o pereche, la caiac-canoe. „Ne bucură mult faptul că acești sportivi, după premiere, se interesează de sportul din instituțiile de învățământ și încearcă să se implice, să servească drept modele pentru copii. Cred că acest parteneriat va duce la promovarea sportului și va da rezultate bune în continuare”, a subliniat Viorica Negrei.

Primarul interimar Silvia Radu a spus că sportivii duc faima țării în toată lumea. De aceea, autoritățile municipale vor depune eforturi pentru a sprijini sportivii cu performanțe, astfel încât drapelul Republicii Moldova să fie ridicat cât mai des în cadrul competițiilor internaționale.

Printre laureați se numără: Serghei Marghiev (atletism), Oleg Tarnovcshi (caiac-canoe), Andrei Prepeliță (lupte libere), Dan Olaru (tir cu arcul), Adrian Mardare (atletism), Alexandra Emilianov (atletism), perechea Oleg Nuță și Ilie Sprâncean (caiac-canoe), Svetlana Saenco (lupte feminine) și Eugen Matveiciuc (judo).

Antrenori premiați sunt: Soslan Marghiev, Victor Reneischii, Ruslan Bodișteanu, Ion Gheorghiță, Irina Cecanova, Valeriu Lungu, Vadim Hranovschi, Vadim Salcuțan, Victor Peicov și Mihail Leu.

Gala Sportivilor se desfășoară din anul 1998.