logo

Municipalitatea a identificat mai multe modalităţi de procurare a autobuzelor


https://www.ipn.md/ro/municipalitatea-a-identificat-mai-multe-modalitati-de-procurare-a-autobuzelor-7967_1004344.html

Parcul Urban de Autobuze din Chişinău va primi de la bugetul municipal aproape 70 de milioane de lei pentru procurarea autobuzelor. Autorităţile discută mai multe oferte, transmite IPN.

Primarul general, Dorin Chirtoacă, a menţionat că una dintre variante este de a procura autobuze la mâna a doua, dar într-o stare tehnică bună. De asemenea, se examinează oportunitatea concesionării serviciului către un agent economic care ar veni cu autobuze noi. Încă o variantă ar fi închirierea autobuzelor.

Administraţia Parcului Urban de Autobuze a primit oferte din partea unei companii din China pentru autobuze noi la preţ de 50 de mii de euro unitatea. În fază de pilot este şi un proiect de închiriere a autobuzelor. Deocamdată însă niciun agent economic nu a venit cu oferte de concesionare.

Din cele 96 de autobuze care circulă pe străzile capitalei, zilnic se defectează cam 15  şi e nevoie să revină în parc pentru lucrări de reparaţie. Potrivit estimărilor autorităţilor, oraşul are nevoie de 225 de autobuze.