logo

Municipalitatea a desemnat pedagogii anului 2016


https://www.ipn.md/ro/municipalitatea-a-desemnat-pedagogii-anului-2016-7967_1025885.html

Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a capitalei a premiat câştigătorii concursului „Pedagogul Anului-2016”. Potrivit organizatorilor, toţi candidaţii au fost foarte bine pregătiţi şi au meritat pe deplin premiile, transmite IPN.

Premiul întâi la categoria „Educatorul Anului” a fost obţinut de Cristina Aparatu de la Grădiniţa numărul 143. Titlul „Învăţătorul Anului” a fost acordat Vioricăi Morcov de la Liceul Teoretic „George Călinescu”. În acest an, premiul întâi la categoria „Profesorul Anului” a fost împărţit de doi profesori, care au acumulat practic acelaşi număr de puncte. Câştigătoarele titlului au devenit Eugenia Guţu de la Liceul „Svetoci” şi Valentina Boboc de la Liceul „Natalia Dadiani”.

„În activitatea mea profesională, întotdeauna am tins spre a obţine performanţe. Drept performanţă îl consider şi acest premiu. Întotdeauna am fost tentată spre inovaţii şi deschisă provocărilor. Sunt destul de entuziasmată, şi emoţionată”, a menţionat Cristina Aparatu, câştigătoarea titlului „Educatorul Anului”.

Şefa Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, a declarat că în acest concurs s-a pus accent pe calităţi ca profesionalism, exigenţă şi ingeniozitate. „Anul acesta am avut concurenţi destoinici, lupta a fost acerbă pentru că majoritatea erau foarte buni. Instituţiile au selectat într-adevăr cadre didactice de excepţie”, a menţionat Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb.

Şefa interimară a Centrului metodic municipal, Vera Pşeneac, a menţionat că acest concurs poate fi considerat un schimb de experienţă. „Este îmbucurător că din an în an se înscriu cadre didactice tot mai bune. Prin acest concurs, încercăm să diseminăm experienţa pozitivă şi inovativă a cadrelor didactice şi, totodată, să punem accent pe sporirea prestigiului profesiei de pedagog”, a afirmat Vera Pşeneac.

Premiul pentru locul I este de 10 mii de lei, în plus, câştigătorii au primit diplome, panglici cu inscripţia „Pedagogul Anului-2016” şi cupe. Locul doi este premiat cu cinci mii de lei, iar locul trei – cu trei mii. Restul participanţilor la concurs au primit câte o mie de lei.