logo

Monica Macovei: Nu vrem ca Moldova să se piardă în hăţişurile tranziţiei


https://www.ipn.md/ro/monica-macovei-nu-vrem-ca-moldova-sa-se-piarda-in-hatisurile-tranzitiei-7965_1005835.html

Republica Moldova este foarte importanta pentru Uniunea Europeana şi nu vrem să se piardă în hăţişurile tranziţiei de la comunism spre democraţie, tranziţie care, ştim, este foarte grea. Declaraţia îi aparţine europarlamentarului Monica Macovei, preşedintele Delegaţiei Comisiei parlamentare de cooperare UE-Republica Moldova, transmite IPN.

„Vrem ca democraţia şi bunăstarea sa se instaleze ireversibil în Republica Moldova. Instalarea guvernului pro european este un succes şi îi felicit pe toţi actorii politici care au contribuit”, a declarat europarlamentarul în plenul Parlamentului European.

Monica Macovei a mai spus că se finalizează negocierile pentru Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana, pentru ca să fie parafat la Summitul Parteneriatului Estic, de la Vilnius în noiembrie 2013. „Cer Comisiei Europene sa facă o declaraţie în acest sens la Consiliul de Cooperare de la Luxemburg pe 25 iunie 2013”, a declarat Monica Macovei.

La sfârşitul lunii iunie, Comisia Europeană va publica raportul privind implementarea ultimei faze a Planului de Acţiuni pentru liberalizarea vizelor. Europarlamentarul a spus că, dacă acest raport va fi pozitiv, va cere consiliului să anunţe eliminarea vizelor la Summitul de la Vilnius.