logo

Moldovenii din Rusia vor putea vota la una dintre cele două secții de la Moscova


https://www.ipn.md/ro/moldovenii-din-rusia-vor-putea-vota-la-una-dintre-8013_1108160.html

Cetățenii moldoveni aflați în Federația Rusă vor putea vota duminică, 20 octombrie, la una dintre cele două secții de votare deschise pentru alegerile prezidențiale și pentru referendumul republican constituțional. Ambele secții sunt la Moscova, transmite IPN.

Inițial, Comisia Electorală Centrală a decis să deschidă cinci secții de votare, inclusiv în orașele Sankt-Petersburg, Iaroslav și Surgut. Dar autoritățile de la Chișinău au constatat imposibilitatea asigurării procesului de vot de către Ministerul Afacerilor Externe pentru secțiile de votare menționate.

Astfel, în Rusia se va putea vota doar la Moscova, pe adresele:

Secția de votare nr. 38/194 din orașul Moscova 1, sediul Ambasadei din strada Kuznetsky Most nr. 18;

Secția de votare nr. 38/195 din orașul Moscova 2, sediul Ambasadei din strada Rozhdestvenka 7 (Casa de oaspeți).

Secțiile de votare vor fi deschise la ora 07.00 până la 21.00.

Pentru alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional vor fi deschise în total 2 221 de secții de votare. 234 – peste hotare, în 37 de țări. Cele mai multe dintre ele sunt în  Italia  – 60. În Germania sunt 26 de secții de votare, iar în Franța – 20.

Alegerile prezidențiale se desfășoară în aceeași zi cu referendumul constituțional privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Cetățenii vor răspunde cu „Da” sau cu „Nu” la întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.