logo

Moldovenii din Moscova sunt încurajați să sune la ambasadă dacă au nevoie de ajutor


https://www.ipn.md/ro/moldovenii-din-moscova-sunt-incurajati-sa-sune-la-ambasada-7967_1103492.html

Cetățenii moldoveni care se află în Moscova, în apropiere de care vineri seara s-a produs un atac terorist, pot solicita asistență la Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă. Totodată, aceștia sunt îndemnați să fie vigilenți și să urmărească instrucțiunile autorităților locale pentru a-și asigura siguranța personală, transmite IPN.

„Ambasada este profund îngrijorată de siguranța cetățenilor moldoveni din Federația Rusă ca urmare a atacului armat din sala de concerte Crocus City Hall. Dacă sunteți în Moscova și aveți nevoie de asistentă sau informații suplimentare, vă rugăm să contactați misiunea diplomatică la numerele de telefon +7 (929) 964-90-79; +7 (925) 036-41-75; +7 (926) 838-41-47 sau să ne scrieți un mesaj pe moscova@mfa.gov.md”, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei.

Misiunea diplomatică precizează că este în contact cu autoritățile locale pentru a stabili dacă printre victime sunt și cetățeni moldoveni.

Totodată, Ambasada Republicii Moldova în Rusia a condamnat actul terorist de la Moscova și a transmis condoleanțe familiilor persoanelor ucise și rănite.

În seara zilei de vineri, în sala multifuncțională Crocus City Hall din Krasnogorsk, suburbie a Moscovei, unde urma să aibă loc un concert, s-a produs un act terorist. Martorii spun că de la două la cinci persoane au deschis focul din Kalașnikov asupra mulțimii. Imagini de la fața locului filmate de martori oculari înfățișează atacatori deschizând focul asupra civililor care aleargă speriați în toate părțile. Alte imagini video au înfățișat mai multe persoane zăcând fără mișcare în bălți de sânge în afara sălii de concerte.

Spre dimineața zilei de sâmbătă s-a raportat despre mai mult de 60 de oameni uciși, printre care și trei copii, dar și peste 120 de persoane rănite.

Statele Unite au confirmat informația potrivit căreia „Statul Islamic” a revendicat atacul terorist de la Crocus. Despre aceasta scrie The New York Times cu referire la oficiali americani.