logo

Moldovenii care merg la muncă în Rusia sunt încurajaţi să-şi facă asigurare medicală


https://www.ipn.md/ro/moldovenii-care-merg-la-munca-in-rusia-sunt-incurajati-sa-si-faca-asigurare-medi-7967_1015215.html

Congresul Diasporelor Moldoveneşti îndeamnă moldovenii care merg la muncă în Federaţia Rusă să-şi procure asigurare medicală. Poliţa valabilă timp de un an costă 2 mii de ruble ruseşti (circa 800 de lei), transmite IPN.

Migranţii îşi pot perfecta poliţa de asigurare medicală în baza unui program special gândit pentru ei. Acest program a devenit un prototip pentru activitatea unor companii de asigurare de top din Rusia, informează serviciul de presă al Congresului Diasporelor Moldoveneşti.

Programul de asigurare benevolă în medicină pentru migranţi acoperă servicii medicale în situaţii de traumatisme mecanice severe şi foarte severe ale ţesuturilor moi sau ale articulaţiilor, în cazul în care persoana a suferit fracturi şi leziuni ale organelor interne, leziuni termice, inclusiv arsuri şi degerături de gradul 2, 3 şi 4, intoxicarea cu monoxid de carbon şi cu gaz de iluminare, cu acizi şi baze, cu substanţe chimice toxice, produse de proastă calitate. De asemenea, asigurarea  acoperă şi serviciile de repatriere în caz de deces.