logo

Moldoveni întorşi de la odihnă: Pe litoralul turcesc e linişte


https://www.ipn.md/ro/moldoveni-intorsi-de-la-odihna-pe-litoralul-turcesc-e-liniste-7967_1028475.html

Pe litoralul turcesc e linişte. Ecaterina Colodei, care s-a întors în această dimineaţă  din Antalya, spune că în hotelul în care a fost cazată atmosfera era calmă şi nu s-au simţit careva tensiuni în legătură cu tentativa loviturii de stat. Despre incidentele de la Ankara şi Istanbul de noaptea trecută a aflat de la rudele din Moldova, îngrijorate de situaţia din Turcia.

„La ora aceea dormeam, nu urmăream televizorul”, a spus tânăra, contactată de IPN. Chiar dacă la aeroportul din Antalya a sesizat măsuri sporite de securitate, tensiuni nu au existat. „Tensiune nu s-a simţit nici în aeroport, nici în avion, dar presupun că o parte dintre oameni nici nu ştiau ce se întâmplă”, a menţionat Ecaterina.

Potrivit ultimelor date, peste 90 de persoane au murit şi peste 1000 au fost rănite în mai multe oraşe turceşti, în noaptea spre 16 iulie, când grupuri de militari au încercat să preia controlul în stat. Focuri de armă şi explozii au fost raportate în capitala Ankara şi la Istanbul. Tentativa a fost dejucată de autorităţi, care se bucură de susţinerea majorităţii forţelor armate. Peste 1500 de pucişti au fost arestaţi.