logo

Moldova va continua eforturile pentru a iniția negocierile de aderare până la finele anului, vicepremier


https://www.ipn.md/ro/moldova-va-continua-eforturile-pentru-a-initia-negocierile-de-7965_1097868.html

Republica Moldova este pe deplin angajată să continue eforturile pentru a iniția negocierile de aderare până la sfârșitul acestui an. Declarația aparține vicepremierului Nicu Popescu, ministrul al afacerilor externe și integrării europene, și a fost făcută în cadrul vizitei sale la Luxemburg, transmite IPN.

Împreună cu secretarul general al Guvernului, Artur Mija, Nicu Popescu a avut o întrevedere cu Xavier Bettel, prim-ministrul Luxemburgului. Oficialii au discutat despre parcursul european al Republicii Moldova și despre progresele semnificative în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene. „Suntem pe deplin angajați să continuăm eforturile noastre pentru a iniția negocierile de aderare până la sfârșitul acestui an”, a notat vicepremierul.

Totodată, oficialul moldovean i-a mulțumit premierului Xavier Bettel pentru participarea sa la cea de-a doua ediție a Summitului Comunității Politice Europene.

Ministrul de externe a subliniat importanța angajamentului său și a celorlalți lideri europeni în sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova. În context, oficialii s-au referit la următoarea ediție a Platformei de Sprijin a Moldovei, care urmează să aibă loc în luna octombrie la Chișinău.

„Am discutat, de asemenea, despre evoluția pozitivă a dialogului bilateral și despre  intensificarea relațiilor comerciale și investiționale. În acest sens, am mulțumit premierului Luxemburgului pentru asistența continuă în consolidarea democrației, susținerea dezvoltării durabile și a creșterii economice a țării noastre”, a declarat Nicu Popescu, citat într-un comunicat de presă al MAEIE.