logo

Moldova nu va avea tabere pentru migranți. Autoritățile dezmint informațiile vehiculate în presă


https://www.ipn.md/ro/moldova-nu-va-avea-tabere-pentru-migranti-autoritatile-dezmint-7965_1107846.html

Comisia Europeană ar urma să creeze tabere pentru migranții vizați de procedurile de expulzare în țări partenere precum Moldova, Albania și Serbia. Această informație a fost publicată într-un articol scris de “The Times” cu trimitere la o sursă al cărui nume nu este precizat, transmite IPN. Autoritățile de la Chișinău dezmint aceste zvonuri.

Potrivit lui Daniel Vodă, purtător de cuvânt al Guvernului Republicii Moldova, aceasta ar fi o informație falsă. “Să fie clar: Guvernul nu discută o astfel de propunere și nu va accepta asemenea idei”, a declarat Vodă într-un mesaj publicat pe Telegram.

Pentru informații referitoare la deciziile guvernamentale, cetățenii sunt îndemnați să se informeze din surse oficiale sigure, precum Prima Sursă, un canal oficial de verificare a informațiilor creat de autorități, a subliniat purtătorul de cuvânt al Guvernului

Informația despre taberele de migranți a fost difuzată de mai multe redacții de presă. „Nu este pentru prima dată când în spațiul public apar astfel de falsuri. Exact la același subiect au apărut informații false și în anul 2020, la fel înainte de prezidențiale. Este în avantajul instituțiilor media afiliate liderilor politici din opoziție să distribuie această informație, pentru a dezinforma publicul”, a declarat pentru IPN, președintele comunității WatchDog din Moldova, Valeriu Pașa.